Είμαι Εθελοντής Δότης

Έγινες εθελοντής δότης! Με αυτή τη μεγαλειώδη έκφραση αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο ανήκεις πια στη μεγάλη οικογένεια του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. Όλοι ευχόμαστε για εσένα να σου δοθεί μία ημέρα η ευλογία να βρεθείς συμβατός δότης και να σώσεις τη ζωή ενός ασθενούς.

Πώς προστατεύονται τα προσωπικά σου δεδομένα;

Το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων σε όλα τα στάδια της διαδικασίας δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας. Μπορείς να απευθύνεσαι στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του Συλλόγου μας για να ενημερώνεσαι για κάθε σχετικό ζήτημα στη διεύθυνση: [email protected]

Δικαίωμα αναίρεσης

Ο εθελοντής δότης μπορεί να ανακαλέσει την απόφαση εγγραφής ως υποψηφίου δότη μυελού των οστών οποιαδήποτε στιγμή. Επιβάλλεται όμως να ενημερώσει επισήμως την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ώστε να αφαιρεθεί ο κωδικός του από το Εθνικό και το Παγκόσμιο Αρχείο. Γιατί σε περίπτωση που θα βρισκόταν συμβατός, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για ένα ασθενή από την ψεύτικη ελπίδα.

Αλλαγή στοιχείων επικοινωνίας

Εάν έχεις ήδη εγγραφεί εθελοντής δότης και αλλάξουν τα στοιχεία επικοινωνίας σου, είναι σημαντικό να μας ενημερώσεις για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σου σε περίπτωση που ένας άνθρωπος χρειαστεί τη βοήθειά σου.