Το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο που τόσο ανθρωπιστικά και τόσο γενναιόδωρα μας παραχωρεί για 4η συνεχόμενη χρονιά η Διοίκηση της ΔΕΘ, έχει γίνει το “life spot”, το σημείο συνάντησης για ζωή, για χαρά, για ελπίδα.

Πολλοί ευαισθητοποιημένοι Θεσσαλονικείς επαγγελματίες υγείας, φοιτητές του ΑΠΘ, μαθητές, καθηγητές των σχολείων και των κολλεγίων της Θεσσαλονίκης , μας επισκέφθηκαν και φέτος για να ενημερωθούν για την εθελοντική δωρεά Μυελού των Οστών και να γίνουν δότες, πολλοί από τους εθελοντές που γράφτηκαν τα προηγούμενα χρόνια πέρασαν να μας μιλήσουν και να φέρουν και φίλους τους να εγγραφούν.

Τον παλμό προτροπής για συμμετοχή έδωσαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κος Κώστας Τσιάρας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος Ιωάννης Πλακιωτάκης, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κα Φώφη Γεννηματά, ο Βουλευτής κος Άδωνις Γεωργιάδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Σάκης Ρουβάς.

Το Εθνικό και Παγκόσμιο αρχείο εθελοντών δοτών αιμοποιητικών κυττάρων, μέσα από την ΔΕΘ, εμπλουτίστηκε με 900 νέους εθελοντές. Τι … όραμα ελπίδας για τους μικρούς και μεγάλους ασθενείς που περιμένουν έναν συμβατό δότη!

Υποστηρικτές μας για μια ακόμη χρονιά, η Aegean,η ΙΟΝ, οι Αιμοδοσίες των Νοσοκομείων «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» «ΑΧΕΠΑ» και 424 ΓΣΝΕ, το Γραφείο Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Θεσσαλονίκης, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η ΕΕΦΙΕ (Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος) και το Ο.ΦΟΙ.Σ. (Οδοντιατρικό Φοιτητικό Σωματείο) του ΑΠΘ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών ΠΑΣΜΜΟ, τα Κολλέγια CITY COLLEGE, ΑΝΑΤΟΛΙΑ και ΠΑΣΤΕΡ Θεσσαλονίκης.

Τα μηνύματα μας μετουσίωσαν σε παραμύθι ένας Ιππότης και μία Πριγκίπισσα, οι εξαιρετικές γιγαντοφιγούρες της Playmobil και οι παιγνιδάνθρωποι από τα «Ανεμοσκορπίσματα».

Σας ευχαριστούμε όλους, όσοι συμβάλλετε να γίνει το όραμά μας ζωή!