Ο αλτρουισμός και η εθελοντική προσφορά, δύο στοιχεία, που όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζουν τον λαό μας, ήταν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές στην «Συνάντηση Ελπίδας και Ζωής», που για Τρίτη χρονιά οργάνωσε το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με τα συνεργαζόμενα κέντρα του, τους εθελοντές δράσης και τους σημαντικούς φορείς που υποστηρίζουν το έργο του.

Σε μια πολύ φιλική και συχνά φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, περισσότεροι από 180 συνεργάτες του Συλλόγου από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τους χώρους εγγραφής των εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών, προσωπικές ιστορίες και βιώματα που τους οδήγησαν να συνεργαστούν με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και όλοι μαζί μοιραστήκαμε την χαρά, όσων κέντρων είχαν την τυχη να «μετράνε» ήδη μεγάλο αριθμό συμβατών δοτών. Τα συναισθήματα ανάμεικτα, αφού από τη μία υπήρξαν μητέρες που μας άνοιξαν την ψυχή τους λέγοντας πώς η απώλεια ενός παιδιού μπορεί να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, οδηγώντας σε να ανοίξεις την καρδιά σου σε άλλους ανθρώπους που σε χρειάζονται κι από την άλλη κορίτσι που οφείλει την ζωή του σε ένα δότη, ήρθε στην συνάντησή μας κρατώντας το δικό της κοριτσάκι αγκαλιά, μητέρα ευτυχισμένη σήμερα αφού βρέθηκε για εκείνη συμβατός δότης.

Κυρίαρχο στοιχείο στο χώρο της συνάντησης και σημείο φωτογράφισης για όλους, ένας τεράστιος στόχος, με το σύνθημα «όλοι μαζί ξεπεράσαμε τους 100.000 δότες και συνεχίζουμε»! Την «3η Συνάντηση Ελπίδας και Ζωής», συντόνισε η Γ. Γραμματέας του Συλλόγου μας κα Ινώ Κωνσταντοπούλου, η οποία μετέφερε τον χαιρετισμό και την ευχή της Προέδρου κας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη. «…Η ευχή μου μία: Όλοι μαζί ας βαδίσουμε ενωμένοι στην νέα δεκαετία που ξεκινά, δημιουργώντας μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης, με την ελπίδα και την πεποίθηση πως η αλληλεγγύη και η προσφορά στον συνάνθρωπο μπορούν να χτίσουν ένα καλύτερο αύριο. Σας ευχαριστώ θερμά!» είπε στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος.

Με την σειρά τους ο κος Μ. Παπασάββας, Α’ Αντιπρόεδρος του συλλόγου, η κα, Αικ. Μεταξωτού, Β’ Αντιπρόεδρος και ο κος Σ. Γραφάκος, Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» παρουσίασαν αναλυτικά την χρονιά που πέρασε, με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της: Περισσότερους από 22.000 νέους εθελοντές δότες, 37 νέους συμβατούς δότες, 54 νέα συνεργαζόμενα κέντρα ΚΑΙ 300 εκδηλώσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για την σημασία της Εθελοντικής Δωρεάς Μυελού των Οστών σε όλη τη χώρα. Από την πλευρά τους η Βιολόγος μας κα Πηνελόπη Σαμαρά και η υπεύθυνη για τα συνεργαζόμενα κέντρα κα Κάτια Χατζηπέτρου, συμπλήρωσαν την εικόνα της δράσης μας με περισσότερες λεπτομέρειες χρήσιμες σε όλους τους συνεργάτες.

Με την παρουσία και την ομιλία τους τίμησαν την συνάντηση η Πρόεδρος της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών κα Μαρία Γιαννίρη, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Μ. κος Γιώργος Παπαθεοδωρίδης, ο Γεν. Γραμματέας της ΕΛΛ.Ο.Κ. κος Γιώργος Καπετανάκης, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κος Αντώνης Αυγερινός, η Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος στην Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ” κος Παναγιώτης Τσιριγώτης, η Διευθύντρια Αιμοδοσίας του Γ.Ν. «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» κα Ελισάβετ Γρουζή, Η Συντονίστρια Διευθύντρια της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» κα Βασιλική Κίτρα – Ρούσσου, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας κος Αντώνης Καττάμης.

Η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση ότι θα εντείνουμε την σωστή ενημέρωση και θα αυξήσουμε τον αριθμό των εγγεγραμμένων εθελοντριών δοτών μυελού των οστών, ώστε να γίνει πραγματικότητα το εναρκτήριο μήνυμα της Προέδρου κας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, «κανένας ασθενής να μην χάνεται επειδή δεν βρέθηκε συμβατός δότης».

Συνεχίζουμε μαζί, δυνατά να κάνουμε την Ελπίδα Ζωή!