Με μία συγκινητική εκδήλωση,  που πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο  αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την παρουσία του Πρύτανη κου  Αθανάσιου – Μελέτιου Δημόπουλου και εκπροσώπων της Ακαδημαϊκής και Πανεπιστημιακής κοινότητας, το ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΟ,   η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που τα τελευταία 7 χρόνια συνεργάζεται με το «ΟΡΑΜΑ  ΕΛΠΙΔΑΣ»,  γιόρτασε τα 20 χρόνια προσφοράς αίματος ,αιμοπεταλίων και αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων στον συνάνθρωπο  που πάσχει. 

Η δράση του, που περιβάλλεται από εξαιρετικό ήθος, συνέπεια και διακριτικότητα,  αποτελεί  το καλύτερο πρότυπο για μια υγιή κοινωνία.  Την κοινωνία της κοινωνικής συμμετοχής, της αγάπης και της προσφοράς.

Το  «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με χαρά και τιμή συμμετείχε στην επετειακή αυτή εκδήλωση, με ομιλία του Επιστημονικού Διευθυντή του, Αν. Καθηγητή κου Στέλιου Γραφάκου  αλλά και με την απονομή ειδικής τιμητικής διάκρισης  προς το ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΟ , για την προσφορά του στο έργο του Συλλόγου. 

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς από  τον Πρόεδρο του Αιμοπεταλίου, κο  Καραγιάννη Σωτήρη, τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ  κο Μελέτιο Αθανάσιο Δημόπουλο,  τον Πρόεδρο του  Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας,  κο Παναγιώτη Κατσίβελα, την Πρώην Πρόεδρο του  Αιμοπεταλίου κα Μαριάννα Σπίνου, MD, το Πρώην Μέλος Δ.Σ. Αιμοπεταλίου κο Θεόδωρο Σπίνο, MD, και  τον Επιστημονικό Διευθυντή του  Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας κο Κώστα Σταμούλη. 

Στην ομιλία της, η  καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κα Θεοδώρα Ψαλτοπούλου – Δημοπούλου, υπεύθυνη για  τον Τομέα Υγείας της ΕΛΠΙΔΑΣ,  αναφέρθηκε και στο έργο του Συλλόγου, στον τρόπο που από το 1990 αγκαλιάζει τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους αλλά και στην σημαντική συνδρομή της ΕΛΠΙΔΑΣ στην Ιατρική Κοινότητα . 

Από την πλευρά του Συλλόγου μας, ο Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών κος Στέλιος  Γραφάκος  Αν. Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας στην ομιλία του με θέμα «Η σημασία της εθελοντικής Δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων», τόνισε ανάμεσα στα άλλα την  ωφελιμότητα  της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων  και την σημασία της ολοένα αυξανόμενης δραστηριοποίησης νέων φοιτητών για την  προσέλκυση  νέων εθελοντών δοτών. Στο κλείσιμο της ομιλίας του, με έκδηλη συγκίνηση απένειμε την τιμητική διάκριση του Συλλόγου μας στο ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΟ  για την μεγάλη προσφορά του.

Πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες έγιναν και  απότον Πρόεδρο του  Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας,   κο Παναγιώτη Κατσίβελα, την Πρώην Πρόεδρο του  Αιμοπεταλίου κα Μαριάννα Σπίνου, MD, το Πρώην Μέλος Δ.Σ. Αιμοπεταλίου κο Θεόδωρο Σπίνο, MD, τον Επιστημονικό Διευθυντή του  Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας κο Κώστα Σταμούλη, Την κα Άννα Τζόκα, Κεντρική Συντονίστρια Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, τους Δήμητρα Κοψίνη & Δημήτρη Τσίγκο, ειδικευόμενους Οφθαλμολογίας, Β Κλινική, Οφθαλμιατρείο Αθηνών, μέλη της ομάδας για τη δωρεά κερατοειδούς χιτώνα «The Visionaries» .

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την «κατάθεση ψυχής»  του κου Κωνσταντίνου Κουτσαντώνη, που έχοντας εγγραφεί ως εθελοντής δότης, βρέθηκε συμβατός και έδωσε ζωή σε ασθενή, και της Στεφανίας Μανωλοπούλου, που έλαβε μόσχευμα από εθελοντή δότη, του Συλλόγου μας, προκειμένου να αντιμετωπίσει  την λευχαιμία που απειλούσε την ζωή της.  Συγκίνησε  βαθιά η μαρτυρία της για το πως «ξαναγύρισε» στη ζωή, στην οικογένειά της και πως σπουδάζοντας ιατρική, φροντίζει να μην μένει κανείς ασθενής χωρίς ελπίδα και χωρίς σωτηρία.

Χρόνια Πολλά ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΟ, με το ίδιο ήθος, και την ίδια αγάπη για τον συνάνθρωπο.  Θα είμαστε κοντά σου !!