Τρεις σημαντικές συμφωνίες,για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας γύρω από την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, αλλά και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών,υπέγραψε η Πρόεδρος του Συλλόγου μας κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τρεις δυνατούς νέους συμμάχους: την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, τον Όμιλο για τηνUNESCOΒορείων Προαστίων και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» για την υπογραφή των Συμφώνων Συνεργασίας, η κυρία Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε την Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου κυρία Καίτη Αποστολίδου, την Πρόεδρο του Ομίλου για τηνUNESCOΒορείων Προαστίων κυρία Μαρίνα Πατούλη, τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κύριο Νεκτάριο Χαλβατζή, αλλά και μέλη των τριών φορέων, τονίζοντας στην ομιλία της:

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για εμάς, καθώς με την συμπλήρωση πέντε χρόνων λειτουργίας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», η προσπάθειά μας αγκαλιάζεται από τρεις ακόμα σημαντικούς συμμάχους. Τρεις εξέχοντες φορείς, από τρείς διαφορετικούς τομείς, τον πολιτισμό και την παιδεία, τον αθλητισμό καθώς και τον εθελοντισμό για την υγεία, που πλέον το έργο τους θα συγκλίνει προς έναν μεγάλο ανθρωπιστικό σκοπό: το δώρο της ζωής σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.Δεν υπάρχει για εμάς πιο σημαντική προσφορά και έκφραση αλληλεγγύης από την συμμετοχή σας σε αυτόν τον αγώνα».

Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου κυρία Καίτη Αποστολίδου σημείωσε: «Η σημερινή υπογραφή μας γεμίζει με χαρά και συγκίνηση. Και είμαστε πραγματικά πολύ υπερήφανοι γιατί συνεργαζόμαστε με έναν φορέα, όπως είναι η «ΕΛΠΙΔΑ» και το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», με τόσο μεγάλη προσφοράστην αντιμετώπιση του καρκίνου. Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας συγχαρώ και για την πιστοποίησης της Μονάδας ως Κέντρου Αριστείας, μοναδικού στην Ελλάδα. Εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλα νοσοκομεία στην χώρα μας».

Η Πρόεδρος του Ομίλου για τηνUNESCO Βορείων Προαστίων κυρία Μαρίνα Πατούλη,από την πλευρά της, δεσμεύτηκε να συμβάλει με κάθε τρόπο την προσπάθεια αύξησης του αριθμού εθελοντών δοτών στην χώρα μας: «Από σήμερα ενώνουμε τα χέρια και τις δυνάμεις μας για να συμβάλουμε ενεργά στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών. Δεσμευόμαστε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα γίνουμε αρωγοί στο μεγάλο σας έργο»

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισηςκύριος Νεκτάριος Χαλβατζής υπογράμμισε την σπουδαιότητα του έργου που επιτελεί ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»: «Εμείς είμαστε πρωταθλητές στους αθλητικούς χώρους και φιλοδοξούμε να γίνουμε πρωταθλητές και στην εθελοντική δωρεά μυελού των οστών. Οι πραγματικοί πρωταθλητές όμως είστε εσείς γιατί προσφέρετε το πολυτιμότερο αγαθό, την ζωή».

Αμέσως μετά, οι εκπρόσωποι και των τριών φορέων τοποθέτησαν από ένα αστέρι στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ» για να συμβολίζει την συστράτευσή τους στον αγώνα των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας και Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριος Μανώλης Παπασάββας,η Β΄ Αντιπρόεδρος καθηγήτρια κυρία Καίτη Μεταξωτού, η Γενική Γραμματέας μας κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου, ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΟΡΑΜΑΤΟΣ – αναπληρωτής Καθηγητής κύριος Στέλιος Γραφάκος μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, όπως και πολλά μέλη των Δ.Σ ΕΛ.ΛΟΚ του Ομίλου UNESCO Βορείων Προαστίων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης που συνόδευαν τους προέδρους τους σ΄αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.