Από τις 10-14 Νοεμβρίου διεξήχθη στην Αθήνα το 32ο Πανελλήνιο Αιματολογικό συνέδριο επίσημο ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, με μεγάλη επιτυχία και αθρόα διαδικτυακή και φυσική παρουσία.

Το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ συμμετείχε με επιστημονική εργασία που είχε  τίτλο ”Δωρεά αιμοποιητικών κατά την διάρκεια της πανδημίας covid-19:η εμπειρία ενός κέντρου δότη” την οποία παρουσίασε η βιολόγος μας Πηνελόπη Σαμαρά και ήταν μεγάλη η χαρά μας που η εργασία μας έλαβε το βραβείο της καλύτερης αναρτημένης ανακοίνωσης!


Στα πλαίσια του εορτασμού των 60 χρόνων της Ε.Α.Ε κατά την τελετή έναρξης, οι παλαιοί Πρόεδροι του Δ.Σ της εταιρείας – ανάμεσα τους κι ο επιστημονικός διευθυντής του κέντρου μας που διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας – παρουσίασαν το έργο τους στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.
Ο επιστημονικός μας Διευθυντής κ. Στέλιος Γραφάκος , μίλησε για την δράση του κατα την περίοδο 2008-2010 και αναφέρθηκε στην εκστρατεία που τότε είχε ξεκινήσει για την εθελοντική προσφορά αιμοποιητικών κυττάρων.

Η απόδειξη του ότι εκείνη η εκστρατεία έπιασε τόπο είναι το γεγονός ότι σήμερα 200.000 συνάνθρωποί μας έχουν γίνει εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Ελλάδα και βέβαια όπως τόνισε ο κ. Γραφάκος στην επιτυχία αυτή καθοριστική υπήρξε η συμβολή του ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ που με την δημιουργία του άλλαξε την υπάρχουσα κατάσταση, με την εγγραφή περισσοτέρων απο 120.000 εθελοντών δοτών μυελού των οστών μέσα σε 7 χρόνια.
Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία για την βράβευση αλλά και για τα χρήσιμα συμπεράσματα που βγήκαν κατά την διάρκεια του συνεδρίου!