Με μεγάλη επιτυχία και σύνθημα ‘’Τρέξε με ΌΡΑΜΑ’’,  το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ δήλωσε και φέτος «παρών» στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 ενώνοντας δρομείς από όλο το κόσμο.

Με μία ομάδα 50 δρομέων αποτελούμενη από εθελοντές δότες μυελού των οστών, αλλά και συμβατούς εθελοντές δότες που έχουν ήδη προσφέρει μόσχευμα για να σώσουν συνανθρώπους μας, το ΌΡΑΜΑ συμμετείχε  στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη διαδρομή των 5km διαδίδοντας μηνύματα ελπίδας, προσφοράς, αγάπης και ζωής!

Φέτος, είχαμε τη χαρά να έχουμε στην ομάδα μας και μικρούς φίλους του ΟΡΑΜΑΤΟΣ, μελλοντικούς εθελοντές δότες, που έτρεξαν με τους γονείς τους θέλοντας να διαδώσουν με τον δικό τους παιδικό και τρυφερό τρόπο τα μηνύματα της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της ζωής! Κάθε τους βήμα στη διαδρομή, τους έφερνε πιο κοντά με τη σπουδαιότητα της προσφοράς που αξίζει να τους ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή τους.

Για το ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί πλέον θεσμό, καθώς η παρουσία του σε αυτόν μετρά ήδη 5 χρόνια και μέσα από αυτόν έχουν εγγραφεί εκατοντάδες εθελοντές δότες μυελού των οστών εκ των οποίων 2 έχουν ήδη βρεθεί συμβατοί και έχουν προσφέρει μόσχευμα αιμοποιητικών κυττάρων σε ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» μέσα από την  Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που ίδρυσε το 2014 μέχρι  σήμερα, έχει εγγράψει στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών περισσότερους από 135.000 νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών, 240 από τους οποίους έχουν βρεθεί, μέχρι σήμερα,  συμβατοί χαρίζοντας ελπίδα ζωής σε ισάριθμους ασθενείς!

Συγκινητική η συμμετοχή της Δάφνης , του Παναγιώτη και του Θανάση , των τριών εθελοντών δωρητών μυελού των οστών που έχουν προσφέρει Ελπίδα και Ζωή σε τρείς πάσχοντες συνανθρώπους μας !