Axion Hellas (Αστυπάλαια-Τήλος-Χάλκη-Καστελόριζο): Το μήνυμα για ελπίδα και ζωή διέσχισε το Αιγαίο και έφτασε στην Αστυπάλαια, την Τήλο, τη Χάλκη και το Καστελόριζο.

Με τη βοήθεια της Axion Hellas, καταφέραμε να διαδώσουμε το μήνυμα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και να εγγράψουμε νέους εθελοντές δότες μέχρι το πιο μακρινό νησί της Ελλάδας! Τόσο τα μέλη της αποστολής, όσο και οι κάτοικοι των ακριτικών αυτών νησιών, αγκάλιασαν με μεγάλο ενθουσιασμό και αγάπη το Όραμα Ελπίδας και πραγματοποίησαν σημαντικό αριθμό εγγραφών. Ο 7ος διάπλους έλαβε χώρα με τα φουσκωτά της ομάδας, προσφέροντας μία συναρπαστική εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες στην αποστολή αυτή. Η Ομάδα της Axion Hellas αποτελείται από ανθρώπους διαφορετικών ειδικοτήτων καταξιωμένους στο χώρο τους, οι οποίοι συνεργάστηκαν αρμονικά και προσέφεραν τα μέγιστα σε κάθε νησί που επισκέφτηκαν: ιατρικές εξετάσεις στον ντόπιο πληθυσμό, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές δράσεις, έργα υποδομής σε κάθε νησί. Η προσφορά, η αλληλεγγύη, η συνεργασία, και ο εθελοντισμός κυριάρχησαν και τις δέκα ημέρες του ταξιδιού και προσέφεραν ανάσα ζωής στους ανθρώπους των νησιών αυτών, οι οποίοι με προσμονή περίμεναν την αποστολή, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Παρόλο που η επίσκεψη σε κάθε νησί, η ενημέρωση και η αλληλεπίδραση με τους κατοίκους ήταν μοναδική, δύο στιγμές ξεχώρισαν από το ταξίδι αυτό. Πρώτον, η επίσκεψή μας στην Τήλο, καθώς συναντήσαμε δυο υποψήφιες δότριες μας, οι οποίες δέχτηκαν από την πρώτη στιγμή να βοηθήσουν έναν ασθενή με τον οποίο βρέθηκαν συμβατές. Η Axion Hellas μας βοήθησε και συνέβαλε καθοριστικά στη διεξαγωγή των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων των δύο γυναικών. Δεύτερον, η συγκινητική επίσκεψη στο νησί της Ρω και ο αποχαιρετισμός μας με την ελληνική σημαία να ανεμίζει στην κορυφή του νησιού.

Ευχαριστούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της Axion Hellas για ακόμα μία φορά, και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της κύριο Βασίλη Πατέρα, και την Αντιπρόεδρο Α’ και Υπεύθυνη της Ιατρικής Ομάδας κυρία Αίγλη Ζέλλου. Η συμμετοχή στη δράση αυτή, μας έδωσε τη δυνατότητα να φτάσουμε σε μέρη δυσπρόσιτα και να δώσουμε την ευκαιρία στους κατοίκους ακριτικών νησιών να γνωρίσουν το Όραμα Ελπίδας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές και συμμετέχοντες της αποστολής, στους γιατρούς που ενδιαφέρθηκαν να στηρίξουν το Όραμα Ελπίδας με όποιο τρόπο μπορούν και πέρα από το διάπλου, και σε όλους τους κατοίκους που ενημερώθηκαν και έγιναν δότες με ιδιαίτερη προθυμία.

Εν πλώ…για τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών!
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ
ΤΗΛΟΣ

ΧΑΛΚΗ
ΝΗΣΟΣ ΡΩ
ΝΗΣΟΣ ΡΩ
ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
Η Υπεύθυνη της Ιατρικής Ομάδας της Axion Hellas κυρία Ζέλλου και το στέλεχος του Οράματος Πηνελόπη Σαμαρά

ΧΑΛΚΗ