Στις 5 Μαϊου, στο Μετρό του Συντάγματος, πραγματοποιήθηκε απο τα Πειραματικά σχολεία μια εκδήλωση αφιερωμένη στους εθελοντές δότες μυελού των οστών.Τα στελέχη του συλλόγου μας με επικεφαλής τον επιστημονικό διευθυντή κύριο Στέλιο Γραφάκο με έντονη δράση συμμετείχαν σ΄αυτή την προσπάθεια.
Απο νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι διοργανωτές ξεκίνησαν δυναμικά και μέσα απο έντυπο υλικό, εκπομπές πανελλήνιας εμβέλειας ενημέρωσαν μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας για την δράση τους που γινόταν στον εσωτερικό χώρο Μετρό Συντάγματος.
Τα πειραματικά σχολεία κατάφεραν να διοργανώσουν μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση και μέσα σε λίγες ώρες, μαζί με το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ εκτόξευσαν τον αριθμό των εθελοντών δοτών μυελού των οστών.
Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει για
τους επισκέπτες καθόλη την διάρκεια να πραγματοποιούνται δραστηριότητες μέσα στο χώρο του Μετρό, όπως έκθεση ζωγραφικής ,μουσικά συγκροτήματα με νέους καλλιτέχνες, διάφορα events και μεγάλη έκπληξη που παρουσίασαν στο κοινό οι μικροί μαθητές των πειραματικών σχολείων όταν ανέβηκαν στη σκηνή και ερμήνευσαν ένα δικό τους τραγούδι αφιερωμένο στον κάθε συμπολίτη μας που γίνεται εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων , κάνει το βήμα και δίνει Ελπίδα, δίνει ζωή!
Το συγκινητικό (για τον σύλλογο μας) και αισιόδοξο (για το κοινωνικό σύνολο) μήνυμα της ημέρας αυτής ήταν η προθυμία και η θέληση των νέων παιδιών & μαθητών στα πειραματικά σχολεία, στην επιτόπια ενημέρωση για την σημασία του να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών.
Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και διοργανωτές έστειλαν το μήνυμα του συλλόγου μας : ”ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ – ΔΩΣΕ ΖΩΗ -ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ” κι ολοι εμείς απο το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε απο καρδιάς για την ζεστασιά , την ευαισθησία και την αλληλεγγύη που έδειξαν τα πειραματικά σχολεία στα παιδιά που πασχουν απο καρκίνο!