Μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία άνοιξαν το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και το ‘Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Η κυρία Βαρδινογιάννη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην χώρα μας κύριο Cagatay Erciyes εκφράζοντας του τη βαθύτατη οδύνη της για τις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί και την ανθρωπιστική τραγωδία που βιώνει η γειτονική μας χώρα και τον διαβεβαίωσε πως, τόσο το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ», όσο και το ομώνυμο Ίδρυμα, θα σταθούν στο πλευρό των σεισμοπαθών. 

Παράλληλα, τον ενημέρωσε πως η Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για να φιλοξενήσει ογκολογικά περιστατικά από την Τουρκία.

«Η τραγωδία που βιώνουν οι Τούρκοι συνάνθρωποί μας, μας έχει συγκλονίσει όλους και αποτελεί καθήκον μας να σταθούμε στο πλευρό τους με όποιο τρόπο μπορούμε.  Η ανθρωπιά και αλληλεγγύη δεν γνωρίζουν σύνορα και η συμπαράστασή μας στον ανείπωτο αυτό πόνο αποτελεί ένα ελάχιστο δείγμα ανθρωπιάς σε έναν λαό που αυτές τις ώρες δοκιμάζεται σκληρά», δήλωσε σχετικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Ήδη, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, σε συνεννόηση με το Τουρκικό Προξενείο, και με πρωτοβουλία της κυρίας Βαρδινογιάννη, εστάλησαν 105 κούτες με είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς, όπως sleeping bags, ρουχισμός για παιδιά και ενήλικες (γάντια, κασκόλ, fleece), λευκά είδη (κουβέρτες, παπλώματα, πετσέτες, μαξιλάρια) και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Το υλικό που συγκεντρώθηκε αποτελεί δωρεά του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ», του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και της αυθόρμητης και γενναιόδωρης προσφοράς των μελών του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ».