Η 33η Αμφικτιονία Συλλόγων και φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας, πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά, 20-22 Οκτωβρίου 2023, με συμμετοχή των τμημάτων Αιμοδοσίας πολλών μεγάλων Νοσοκομείων της χώρας και Συλλόγων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Η συμμετοχή ήταν μεγάλη με σημαντικές παρουσίες και ομιλίες, και τα θέματα αφορούσαν στις διάφορες πτυχές της Εθελοντικής Αιμοδοσίας όπως επίσης και στην εθελοντική προσφορά ιστών και οργάνων.

Το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ εκπροσωπήθηκε σ΄ αυτή τη σημαντική συνάντηση απο τον Επιστημονικό Διευθυντή του, κ. Στέλιο  Ι. Γραφάκο ο οποίος στην παρουσίασή του  μίλησε για την σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών και έδειξε την σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα μας στον τομέα αυτό, κυρίως με τη δράση του ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ. Ο κ. Γραφάκος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο ανθρωπιστικό έργο της αειμνήστου Ιδρύτριας και Προέδρου μας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, και στην οικουμενική προσφορά της τονίζοντας τον σημαντικό της ρόλο στην ανάπτυξη του κινήματος εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην Ελλάδα. 

Ήταν στιγμή μεγάλης συγκίνησης για τον σύλλογο μας!

Όταν η Οργανωτική Επιτροπή και όλοι οι σύνεδροι απέτισαν φόρο τιμής στο πρόσωπό της εκλιπούσης αναφερόμενοι στην σημαντικότητα του έργου της.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καστοριάς και την ΠΟΣΕΑ για την πρόσκληση και την υποστήριξη στο κοινό μας έργο, και τον συγχαίρουμε για το σπουδαίο έργο που επιτελεί.