Με μιά συγκινητική επίσκεψη στα γραφεία μας και στα γραφεία της ΕΛΠΙΔΑΣ, οι μαθητές της Έ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Αγίου Δημητρίου Αττικής ήρθαν να παραδώσουν όλοι μαζί, με γονείς και Δασκάλους, μια επιταγή… αγάπης! Τα χρήματα που μάζεψαν για τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ , φτιάχνοντας στην τάξη πασχαλινές λαμπάδες και πουλώντας τες για «καλό σκοπό».

Δεν έμειναν όμως μόνο σ΄αυτό:
Ζήτησαν να ενημερωθούν για το τι σημαίνει « ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ» για να ενημερώσουν και τους γονείς τους!


Τους μαθητές ,τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Αττικής, και τους εκπροσωπους του Συλλόγου Γονέων, υποδέχθηκαν η Γενική Γραμματέας του συλλόγου μας κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου, η γενική γραμματέας του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ κυρία Τζωρτζίνα Έλληνα , ο αν. Καθηγητής Παιδιατρικής Ογκολογίας και επιστημονικός διευθυντής του συλλόγου μας κύριος Στέλιος Γραφάκος καθώς και στελέχη της ΕΛΠΙΔΑΣ και του ΟΡΑΜΑΤΟΣ.

Η ογκολογική μονάδα Παίδων ” Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ” γέμισε με τα παιδικά χαμόγελα αλλά και τις εύστοχες ερωτήσεις των μικρών μαθητών, ενώ περίσσεψε η συγκίνηση μικρών και μεγάλων όταν παρακολουθούσαν ένα βίντεο που αποτυπώνει το χρονικό ενός ασθενή και τη συνάντηση του με την δότρια που του έσωσε τη ζωή…
Η επίσκεψη των μαθητών έκλεισε με την αναγόρευση τους σε μέλη της EΛΠΙΔΑ junior,( όπου κάθε παιδί φόρεσε με καμάρι το κρεμαστό μετάλλιο ) αλλά και με την εγγραφή των γονιών που τα συνόδευαν, στο αρχείο των εθελοντών μας.
« 7 χρόνια περνάνε γρήγορα!! Μόλις γίνουμε 18, θα γίνουμε κι εμείς εθελοντές δότες!» ήταν η υπόσχεση των μικρών μας φίλων και είμαστε βέβαιοι πως θα την κρατήσουν!
Θερμά συγχαρητήρια στον δάσκαλο τους κ. Σωκράτη Τζοβάνη που είχε την πρωτοβουλία, αλλά και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου που ετοιμάζει για την κοινωνία μας τέτοιους πολίτες.