Με ιδιαίτερη χαρά η βιολόγος μας κυρία Πηνελόπη Σαμαρά συμμετείχε μαζί με άλλους 9 νέους επιστήμονες στο “2023 Spring Alumni Mini-Conference” της Stavros Niarchos Foundation Bioethics Academy που έλαβε χώρα στις 9-10 Μαρτίου στο Health Ethics and Policy Lab στη Ζυρίχη.Οι Καθηγητές Jeffrey Kahn του JohnsHopkins Berman Institute of Bioethics και Effy Vayena του ETH Zürich, μαζί με μέλη και συνεργάτες των εργαστηρίων τους με την υποστήριξη του Σταύρος Νιάρχος φιλοξένησαν και έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν τις εργασίες τους πάνω σε καίρια ζητήματα βιοηθικής και δημόσιας υγείας!

Το θέμα που παρουσίασε η βιολόγος μας αφορούσε τις “Ηθικές Αρχές που διέπουν την Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών” του Κέντρου Δοτών μας ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν εποικοδομητικά σχόλια από τους πλέον ειδικούς στη βιοηθική, πεδίο αιχμής που δυστυχώς αναπτύσσεται με αργούς ρυθμούς στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή αυτή μας έδωσε τη δυνατότητα της περαιτέρω επιμόρφωσης σε θέματα βιοηθικής που συνδέονται άρρηκτα με τις διαδικασίες δωρεάς, καθώς και να παρουσιάσουμε το έργο του Κέντρου μας σε διεθνές επίπεδο.