Το 17ο πανελλήνιο συνέδριο του Ελληνικού κολλεγίου Παιδιάτρων διεξήχθη στην Πρέβεζα στις 29 Σεπτεμβρίου  – 1 Οκτωβρίου 2023 με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή παιδιάτρων.

Το Ελληνικό Κολλέγιο παιδιάτρων , με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ είχε αποφασίσει να τιμήσει την μνήμη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη με διάλεξη αφιερωμένη σε αυτή , αναγνωρίζοντας το πολυσχιδές φιλανθρωπικό της και όχι μόνο έργο. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι <<τα ελληνόπουλα με νεοπλασματικά νοσήματα, οι οικογένειες τους , η ελληνική παιδιατρική και η χώρα ολόκληρη, έχουν τεράστιο χρέος σε αυτή την μεγάλη Ελληνίδα.>>

Διάλεξη με τίτλο ‘’Μεταμόσχευση μυελού των οστών και η σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρρων’’ εδόθη από τον επιστημονικό μας διευθυντή κύριο Στέλιο Γραφάκο.

Στην εισήγηση του αναφέρθηκε στην εξαιρετική πρόοδο της μεταμόσχευσης μυελού των οστών για παιδιά και στην μεγάλη ανάπτυξη της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρρων στην Ελλάδα.

Ο ρόλος της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη ήταν καθοριστικός γιατί χωρίς τη δική της διορατικότητα, την αγάπη της για τα άρρωστα παιδιά, την ηγετική της φυσιογνωμία που ενέπνεε και καθοδηγούσε , τα έργα αυτά δεν θα είχαν υλοποιηθεί.

Το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ευχαριστεί τον πρόεδρο του Κολλεγίου Παιδιάτρων καθηγητή κ. Γιώργο Χρούσσο , τα μέλη του Δ.Σ και το επιστημονικό υπεύθυνο του συνεδρίου κ. Χαράλαμπο Κατσαρδή αλλά και όλους τους παιδιάτρους που υποστηρίζουν το έργο μας!