Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου διεξήχθη στην Αθήνα στις 2-4 Φεβρουαρίου 2024 το 8ο συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου.Το συνέδριο ήταν απόλυτα επιτυχημένο με μεγάλη συμμετοχή και με σημαντικούς ομιλητές από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και κάλυψε υγειονομικά, κοινωνικά και θεσμικά θέματα για την συνολική αντιμετώπιση του καρκίνου στη χώρα μας.

Στο συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό ο επιστημονικός διευθυντής του συλλόγου μας κύριος Στέλιος Γραφάκος και ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων και αντιπρόεδρος του ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας.

Ο κύριος Γραφάκος αναφέρθηκε στην πρόοδο της αντιμετώπισης του καρκίνου της παιδικής ηλικίας στη χώρα μας στην μεγάλη αύξηση του αριθμού εθελοντών δοτών μυελού των οστών τα τελευτααία χρόνια , που κυρίως οφείλεται στην δραστηριότητα του συλλόγου μας.

Ο κύριος Παπασάββας στην τοποθέτηση του παρουσίασε το σημαντικό έργο που επιτελείται στην Ογκολογική μονάδα ΠΑΊΔΩΝ ‘’ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΕΛΠΙΔΑ’’ στο οποίο αντιμετωπίζονται με εξαιρετικά αποτελέσματα το 70% και πλέον των παιδιών της χώρας μας που νοσούν από καρκίνο και άλλα σοβαρά αιματολογικά νοσήματα.

Συγχαίρουμε την ΕΛΛΟΚ για το σπουδαίο έργο της και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας  προς όλα τα μέλη της και ιδιαιτέρως τον αγαπητό Πρόεδρο του Δ.Σ κύριο Γεώργιο Καπετανάκη για την άριστη συνεργασία και την διαχρονική τους υποστήριξη στο έργο μας.