Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και τους συνεργάτες του, που με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, επισκέφθηκαν την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου μας, στέλνοντας το πιο δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς! Τον κύριο Κεφαλογιάννη και τους συνεργάτες του, οι οποίοι έγιναν όλοι εθελοντές δότες μυελού των οστών, υποδέχθηκαν ο Κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία» και Αντιπρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κ. Δέσποινα – Ινώ Κωνσταντοπούλου και ο Επιστημονικός Διευθυντής του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Καθηγητής κ. Στέλιος Γραφάκος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αποφασίστηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων και τη σημασία της προσφοράς τους σε ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους. Παράλληλα, επιδιώκεται η αύξηση του αριθμού των Εθελοντών Δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας, μέσα από την ενθάρρυνση της προαιρετικής εγγραφής των στελεχών και των τριών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευσίμων στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών.

Ο κ. Υφυπουργός προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Στην σημερινή σημαδιακή ημέρα, η οποία αποτελεί Διεθνή Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, αποφάσισα να γίνω εθελοντής δότης μυελού των οστών, μαζί με τους συνεργάτες μου, θεωρώντας την προσφορά ζωής στο συνάνθρωπο την ουσιαστικότερη μορφή αλληλεγγύης και συμβολίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται δίπλα στην κοινωνία. Μαζί με το Δ.Σ. του «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αποφασίσαμε ότι το 2024 θα υπάρξει μία συνεργασία, σε ένα έτος αλληλεγγύης για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στόχος είναι να στείλουμε το μήνυμα ότι οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και οι οικογένειές τους συνεχίζουν ακόμη πιο δυναμικά το κοινωνικό έργο που επιτελούν με μεγάλη ζέση όλα αυτά τα χρόνια. Με την ευκαιρία, να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους και να πω ότι μέσα από την ενημέρωση την οποία έλαβα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Όραμα Ελπίδας έμεινα πραγματικά εντυπωσιασμένος από το σπουδαίο έργο το οποίο επιτελείται και είμαι βέβαιος ότι και τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες. Χρόνια πολλά.»