Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία ΑΕ (ΕΚΑΠΤΥ) διοργάνωσε ειδική εκδήλωση με σκοπό να τιμήσει και να επιβραβεύσει τις γυναίκες στο χώρο της Υγείας. Η εξ’ αναβολής εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στο Μαρούσι από τον Περιφερειάρχη κύριο Πατούλη με την υποστήριξη της Υφυπουργού Υγείας κυρίας Ράπτη και της Υποδιοικήτριας της 1ης  ΥΠΕ κυρίας Οικονόμου στις 3/4/2023, όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις ομιλήτριες από διάφορους χώρους της Υγείας.

Στις ενημερωτικές ομιλίες συμμετείχε και η βιολόγος μας Πηνελόπη Σαμαρά, η οποία αναφέρθηκε στη συμβολή της γυναίκας στη δωρεά μυελού των οστών.  Η ομιλία της περιλάμβανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή: από τη γυναίκα που δημιούργησε το πρώτο Κέντρο Δοτών στον κόσμο το 1974 στην Αγγλία, την πρώτη Ελληνίδα δότρια μυελού των οστών, την Ιδρύτρια του Συλλόγου μας κυρία Βαρδινογιάννη, μέχρι κάθε γυναίκα δότρια μας που προσέφερε μόσχευμα σε ασθενή.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Πικρού-Μωραϊτάκη, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΚΑΠΤΥ ΑΕ για την πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση αυτή!